Други, Новини, Спорт, Туризъм

15 колоездачи участваха в поход в Лаго

Традиционният велопоход на читалище „Младост“, организиран през тази година за 18-и път, се състоя в неделя, на 26 юли. Явно заради прогнозата за дъждовно време, а вероятно и заради пандемията, участниците бяха по-малко – 15 деца и младежи. Затова, а и поради участието главно на деца,  организаторите решиха походът да не бъде по първоначалния маршрут до Долна баня, а по по-безопасно и леко трасе в Лаго. Освободени бяха и полицейският ескорт от управленията в Самоков и Костенец, товарните и превозните средства. Съдействие на изявата оказаха дружество „Рилски турист“ и  спортните колоездачни клубове „NoBrainz” и „Велосамоковци“.
Игри за малките походници организира учителката в ОУ „Неофит Рилски“ Цветелина Груева. Всички се подкрепиха с лакомства и обсъдиха варианти за нови спортно-туристически начинания.
„Участниците изпитаха удоволствие от колоезденето и от досега с природата, общуваха по един полезен и приятен начин. Подобни прояви формират у тях родолюбие и чувство за взаимопомощ“, направи равносметка основният организатор от страна на читалището Иван Шуманов.

Leave a Reply