Новини, Читателски

15 крайно бедни остават без храна

В тежките зимни условия от Нова година насам 15 души, които са социално слаби, вече няма да получават храна в “Кутна Хора”. Става въпрос за хора, които са се хранели там със средства на германски благодетели, осигурени чрез Българския червен кръст. От тазгодишния януари обаче от чужбина вече нямало да се получават помощи и благотворителната акция е прекъсната.
Така посред зима 15 наши съграждани, които може би най-много се нуждаят от грижи, вече не получават, както досега, поне храна – най-важното. Апелирам към социалните служби и хората и фирмите, които имат възможност, да вземат проблема присърце и да помогнат, за да имат тези люде топъл обяд ако не през годината, поне през сегашните зимни месеци.
Доколкото знам, благодетелите от Германия повече от 10 години може би са поддържали тази безплатна трапезария и затова трябва да сме им благодарни. Но сега, в условията на криза, и сами трябва да си помогнем: по-богатите – на по-бедните. Смятам, че въпреки всички трудности има възможности за това. Просто трябва да се прояви малко повече човещина и да се създаде необходимата организация.
К. Андонов

Leave a Reply