Новини, Спорт, Футбол

150 зрители на първата контрола на “Рилец” (Говедарци)

“Рилец” (Говедарци)

Отборите на “Градешница” и “Рилец” (Говедарци) завършиха 1:1 в контрола, играна на 5 февруари на стадиона в село Долна Градешница. Срещата бе наблюдавана на живо от около 150 души, които се насладиха на коректна и интересна игра.
Говедарчани имаха две отлични възможности да открият резултата, но пропуски пред противниковата врата направиха нападателите Петър Вардаров и Николай Георгиев. От това се възползваха домакините, които поведоха с 1:0 в началото на втората част чрез Ангел Димков. Възпитаниците на треньора Георги Кацарски натиснаха своя опонент в търсене на изравнително попадение. Така те стигнаха до правото да изпълнят дузпа, която обаче бе спасена от стража на “Градешница” Александър Седелчанов. Неизбежното все пак се случи малко по-късно. Капитанът Станислав Крушарски намери опитния Динко Копаранов-Раванели, който засече майсторски центрирането и оформи крайния резултат – 1:1.
Домакините се опитват да възродят футболната тръпка в Долна Градешница, където живеят близо 600 души, като наскоро се договориха за спонсорство с няколко фирми. Напролет пък футболистите на “Градешница” ще се опитат да подобрят класирането си, тъй като след есенния полусезон заемат незавидното 10-о място от 12 отбора в една от четирите подгрупи на Благоевградската “Б” областна група.
Отборът на “Рилец” пък се намира с едно ниво по-високо в йерархията на българския клубен футбол. Нашите момчета заемат 6-о място от 9 отбора в източната подгрупа на първенството в Софийска област.
В следващата си проверка говедарчани ще гостуват на друг четвъртодивизионен отбор – “Армейци” (Кюстендил), който оглавява класирането в подгрупа “Осогово” с точка преднина пред тима на “Струмска слава” (Търновлаг).

ФК “Градешница”

Leave a Reply