16-годишните юноши на „Рилски” завършиха четвърти в турнира за Купата на БФБаскетбол

16-годишните юноши на „Рилски спортист” завършиха на четвърто място в турнира за Купата на Българската федерация по баскетбол, състоял се на 18 и 19 май в зала „Диана” в Ямбол.
Самоковци загубиха на полуфинал от „Черно море” със 79:97. Йоан Евтимов наниза 5 тройки от 10 опита и стана най-резултатен за „Рилски” с 23 точки, а по 8 добавиха Румен Георгиев, Борислав Борисов и Даниел Огнянов. Най-полезен за тима ни пък стана Кристиян Гайдаров, който записа на сметката си 7 откраднати топки, по 5 точки и борби, както и 4 асистенции.
Впоследствие възпитаниците на Веселка Тодорова отстъпиха с 53:78 на „БУБА баскетбол” в спора за бронзовите медали. Р. Георгиев и Д. Огнянов отново се отчетоха с по 8 точки, а 7 добави Георги Хаджиев.
Финалът противопостави домакина „Тунджа” на „Черно море”, като купата отпътува за Варна след успех за „моряците” със 73:51.
Именно във Варна от 1 до 5 юни ще се проведе и финалният етап на държавното първенство за юноши до 16 г. Тогава към участвалите четири отбора в турнира за Купата ще се присъединят още столичните „Левски” и ЦСКА, както и съставите на „Балкан” и „Берое”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*