16 колоездачи въртяха педалите от Самоков до водопада над Овчарци за 15-и път

В неделя, на 1 юли, се състоя 15-ият традиционен велосипеден поход, организиран от читалище „Младост 2003” със съдействието на Община Самоков, Българската асоциция „Спорт за всички”, районните управления на полицията в Самоков и Дупница и дружество „Рилски турист”.
Участието, както винаги, бе безплатно. В групата се включиха хора от всички възрасти, включително мъжете от фейсбук групата „Велосамоковци”, чийто създател е Ивайло Андреев. По време на похода те се грижеха за най-малките участници.
Маршрутът бе традиционен: Самоков – Клисура – Сапарева баня – Овчарци –Водопада /както и друг път, там бе осигурен обяд за всички участници/ и обратно. Групата бе съпровождана от микробуси и ремаркета –за участниците при нужда и за колелата.
В началото самите походници бяха поздравени на централния площад „Захарий Зограф” от зам.-кмета Люба Кленова и от ръководството на читалището.
Седем души съпровождаха колоната от 16 колоездачи. По време на похода всички се насладиха на красиви гледки и слънчево време, общуваха помежду си, помагаха си един на друг, споделяха вълнуващи истории. Завързаха се нови запознанства и приятелства. Най-младите участници придобиха самочувствие и бяха удовлетворени, че са станали част от една приатна и изключително палезна за здравето и културата им проява.
Майсторите на велосипеда получиха фланелки с логото на асоциация „Спорт за всички” и по този начин се включиха в кампанията „Световен ден на предизвикателството”. Всички получиха и грамоти, които удостоверяваха, че са предпочели интересното и полезното пред варианта да скучаят или да се занимават с обичайни ежедневни дейности. Грамоти заслужиха и институциите, подкрепили благородното начинание.
Ръководството на читалище „Младост” благодари на Общината, асоциация „Спорт за всички”, на РУП в лицето на началника гл. инспектор Васил Попов, шефа на КАТ Георги Елин, полицейските служители Станислав Ганджулов и Емил Петров, на колегите им от полицейския участък в Сапарева баня, на „Рилски турист” и групата „Велосамоковци”.
На финала всички си пожелаха среща отново на 1 юли догодина – пак с желание и хубаво настроение.

Иван Шуманов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*