Крими, Новини

17-годишен шофьор предизвика катастрофа, 19-годишен е с комоцио

Неправоспособен 17-годишен водач предизвика катастрофа на пресечката на бул. „Искър” с ул. „Софрони Врачански”, срещу „Била” /пред бившия испански ресторант/.
Сблъсъкът станал на 4 ноември малко след 19 ч. „Хюндай Санта Фе” се движел по булеварда по посока на Боровец. В момента, когато правел ляв завой, за да продължи по „Софр. Врачански”, бил застигнат от джипа „Гранд Чероки” на непълнолетния юноша, който междувременно изпреварил няколко коли. След сблъсъка двата автомобила се завъртели. Возилото на младия водач помело пътния знак на тротоара, счупило стъкло, нанесло щети на фасадата на бившия ресторант и накрая се спряло в електрически стълб.
При произшествието е ранен спътникът на неправоспособния шофьор – 19-годишен младеж, който е настанен с комоцио в „МБАЛ-Самоков”. Той се е возел на предната дясна седалка на автомобила.
Тестовете за алкохол и взетите кръвни проби и на двамата водачи се оказали отрицателни.
От РУП-Самоков информираха, че съгласно закона ще бъдат наказани родителите на 17-годишното момче, допуснали синът им да управлява превозно средство непълнолетен и без книжка.
По случая е образувано досъдебно производство.

Leave a Reply