Новини, Шарен свят

17 „петчленки” търсиха… съкровища в Самоков

Начин на живот

Общо 17 отбора от по пет човека се превърнаха от възрастни в деца и търсиха съкровища в града ни на 11 юли.
Забавната игра бе организирана от столичната фирма „Лов на съкровища”. На гостите бяха предоставени отделни загадъчни данни, по които трябваше да се ориентират и да открият „съкровищата” – ценни послания, свързани най-вече със забележителностите на града ни – църкви, манастир, джамия, оригинални сгради и др.
Емануил Славов от фирмата-организатор любезно сподели за „Приятел”, че участниците трябва да проявят знания, наблюдателност, находчивост, за да се представят успешно. Чрез тази игра и самите участници стават по-общителни, а и се разтоварват от обичайното напрегнато и нервно всекидневие.
Според Ем. Славов фирмата организира подобни игри в различни градове в страната. В Самоков се гостували и друг път, но това е било преди 4-5 години. Нашият град все пак е един от предпочитаните заради богатото си историческо минало.
Гостите ентусиазирано и сред закачки и шеги изпълняваха в приятния слънчев ден своите задачи. Участниците се бяха постарали отборите им да носят имена, съответстващи на играта и създаваната атмосфера. „Рибата в Искъра избиха” тимовете „Шнайдерски компири”, „На бачо Кольо бригадата”, „Джаста-праста” и други подобни. В една от „петчленките” пък всички бяха с еднакви фланелки.
Накрая за победителите имаше шампанско, а за всички – много смях и настроение. Плюс научените важни новости за историята на Самоков и региона.

Тодор Попов

Leave a Reply