Други, Новини, Спорт

170 подадоха заявки за офроуд надпреварата “Самоков 4×4”

Внушителните 170 състезатели ще се пуснат в традиционната офроуд надпревара “Самоков 4×4”. Състезанието започва днес, петък, 11 септември, и ще продължи до неделя. Ще участват пилоти от България, Гърция, Израел, Португалия, Сърбия и Румъния.
Най-голям брой записали се има за “Ендуро Самоков” – 120 състезатели с мотоциклети и ATV. За “Самоков Трофи” са регистрирани 20 пилоти с 4х4 машини, а в рали рейд състезанието “Баха България” ще има 30 участници с 4х4 машини и бъгита.
Трасетата в трите дни са с обща дължина към 600 км, като преминават по изключително трудни и атрактивни участъци с определени места за публиката. Съорганизатор на турнира е Общината. Отсечките са подготвени от офроуд клуб “Самоков” под ръководството на пилота Тодор Христов.
Официалното откриване е в петъчната вечер от 20,30 ч. на площада в Самоков. По-рано в същия ден, от 14.30 ч., е надпреварата под писта „Ридо”. В събота, на 12 септември, от 12 ч. състезанието ще се пренесе в района на Говедарци, край моста над р. Лъкатица.
Кулминацията е в неделя, когато от 10 ч. на специално изграден екстремен полигон зад сградата на СБА състезателите ще нажежават обстановката с дрифтове и майсторско управление. След това е церемонията по награждаването.

Leave a Reply