Здраве, Новини

18 болногледачки повишиха квалификацията си

В продължение на 6 месеца – от 20 октомври м. г. до 20 април т. г., в „МБАЛ-Самоков” са се обучавали 18 болногледачки. В 660 учебни часа, от които 228 часа теория, работещите на трудов договор в болницата санитарки са обучавани от екип специалисти за втора степен професионална квалификация „Здравни грижи”. Обучаваща организация е бил Центърът за професионално образование към КНСБ. Като преподаватели са се изявили д-р Емилия Хаджийска, д-р Светла Николова и д-р Ивалина Трендафилова.
На 22 май управителят на болницата д-р Красимир Ковачка отчете работата в квалификационния курс и обяви, че всички участници завършват успешно и получават от Националната агенция за професионално образование и обучение свидетелство за професионална квалификация по професия „Болногледач”, специалност „Здравни грижи”.
Д-р Ковачка благодари на екипа, ръководил обучението по ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., и увери присъстващите болногледачки, че с придобитата квалификация и специалност ще могат да упражняват още по-добре професионалните си умения и задължения не само в болницата, но и извън нея. Наученото им дава сега по-широки възможности за реализация.

Евгения Попова

Leave a Reply