19 ученици писаха за спорта

Общо 19 ученици от 5 до 10 клас участваха в конкурса за есе на тема „Спортът в моя живот”, организиран по случай Деня на народните будители от Младежкия дом и клуба по тенис на маса „Самоков“.
Творбите бяха оценявани от комисия с председател Веска Тодорова, гл. експерт „Връзки с обществеността” в Общината, и членове – Елена Петрова,  експерт в отдел „Образование”, и журналистката Анна Манова, а резултатите бяха обявени на 31 октомври в Младежкия дом.
Осмокласникът в СУ „Никола Велчев” Никола Бозов бе удостоен с първа награда, а на второ и трето място бяха класирани шестокласниците Ния Малчева /ПГ „Константин Фотинов”/ и Иван Зарев /СУ „Н. Велчев”/. В навечерието на празника на будителите победителите получиха книга с автограф от писателката Павлина Павлова, която гостува в града ни по покана на председателя на клуб „Самоков” Кирил Москов. Впоследствие Павлова дари с книга и уредника на Младежкия дом Латинка Щъркелова, а остави свои творби и за Общинската библиотека „Паисий Хилендарски”.
Зам.-кметът Люба Кленова пък връчи грамоти за достойно представяне на Велизар Крумов, Виктория Иванова, Ивана Василева, Ивелина Митова, Костантина Василева, Методи Кокушев, Сашка Миланова, Стефания Дойнова, Христиана Станилова, Христина Аличкова /СУ „Н. Велчев”/, Виктор Ангелов, Владимир Големинов, Магдалена Механджийска /ОУ „Св. св. Кирил и Методий”/, Пламен Димитров /СУ „Отец Паисий”/, Персияна Цанкова /ПГ „К. Фотинов”/ и петричанката Яница Янкулова.
Председателят на клуба по стрелба Димчо Петров обеща безплатни занимания на младите спортисти. Той поздрави Л. Щъркелова, като й връчи и грамота по случай 1 ноември и за дългогодишното ползотворно партньорство между Младежкия дом и клуба.
„Всеки дълъг път започва с една крачка – нека това да е вашата! Продължавайте да пишете със сърце”, обърна се към участниците в конкурса К. Москов. Той изрази надежда, че в близко бъдеще ще се намери подходящ начин да се проведе и традиционният ученически турнир по тенис на маса.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*