200 души започват работа

До 10 юли общо 200 души ще започнат работа към Общината. От тях 80 ще бъдат озеленители, 60 ще работят по поддръжката на пътища, а още 60 – по поддръжката на сгради.
80-те човека са подбрани от общо 97 души, обучавали се в курс „Озеленяване и цветарство“ и получили грамоти за придобитата квалификация. Курсът е продължил от 3 май до 20 юни в ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”. Начинанието е по схема „Развитие“ на оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“.
Преподавателите Петър Йорданов и Георги Авджийски дадоха положителна оценка на работата на курсистите. Освен теоретичните занимания са били проведени и практически занятия в Туристическата градина. Най-добрият атестат за работата на курсистите е самият двор на училището, където те са сътворили градинка с различни растения, камъни и декоративни елементи. Засадени са и декоративни храсти.
Новите работници по поддръжката на пътища и на сгради – по 60 човека, пък са били подбрани от съответно обучавалите се в курсове 73 и 72 души.
“Работилите общо по тази програма през миналата година бяха 170. Сега са 200 – с 30 повече”, обобщи шефката на общинското звено “От социални помощи към осигуряване на заетост” Лиляна Дудина.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*