Баскетбол, Новини, Спорт

2000 запалянковци дават сили “Рилски” в битката срещу “Сигал” днес

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

2000 зрители ще подкрепят “Рилски спортист” срещу “Сигал” във втория финален сблъсък от Балканската лига. Двубоят е днес от 19.30 ч. в “Арена Самоков”, а домакините имат пасив от 2 точки след първата среща.
Домакините имат леко предимство според Sportingbet – 1.833, срещу 2.00 за гостите.
От ръководството на клуба ни отчитат добри предварителни заявки и продажби на билети за жизненоважния сблъсък. Освен това във всички училища в града бяха раздадени покани за двубоя, като надеждите на управата са стотици деца да проследят на живо вълнуващия дуел.
Акредитираните журналисти от страната и чужбина пък вече са почти 50, което е абсолютен рекорд за баскетболен мач в Самоков през последните години. Интересът и на телевизиите е доста голям, като три от тях – БНТ Свят, Sportmedia.tv и косовският DigitAlb/Supersport ще предават директно двубоя.
В ложата се очаква своите места да заемат президентът на федерацията по баскетбол Георги Глушков, кметът Владимир Георгиев и куп спортни легенди. Намерението на отбора домакин е мачът да се превърне в истински празник за почитателите на атрактивния спорт.
Вече са ясни и съдиите на срещата, това са Адемир Зурапович и Харис Бийедич /Босна и Херцеговина/ и Огньен Йокич /Черна гора/. Дежурен представител на лигата пък е Георги Пиперков от Македония.

Leave a Reply