Зимни спортове, Новини, Спорт

21-о място за Краси Анев в спринта в Контиолахти

Красимир Анев стартира предпоследния осми кръг за Световната купа по биатлон с 21-о място в спринта на 10 км в Контиолахти, Финландия. Самоковецът допусна една грешка във вчерашното състезание при стрелбата от положение прав и с време 23:23.8 мин. се нареди на престижната 21-а позиция с еднакво време с норвежеца Ларс Биркеланд.
Пореден успех в кариерата си записа осигурилият си предсрочно трофея за Световната купа Мартен Фуркад от Франция, а след него се наредиха чехът Ондрей Моравец и Емил Хегле Свендсен от Норвегия.
Още двама българи се класираха за днешното преследване на 12.5 км. Владимир Илиев не уцели две мишени при второто си спиране на рубежа и това му отреди 33-о място за деня, а с един неточен изстрел и по-бавно придвижване по трасето Димитър Герджиков завърши 54-и. Извън първите 60 места в спринта, даващи право на участие в преследването, остана Антон Синапов. 23-годишният чепеларец не се намира в най-добрата си форма и след 4 пропуска в стрелбата резонно финишира на 72-о място.

Leave a Reply