Зимни спортове, Новини, Спорт

22-о място за Краси Анев в Поклюка

Самоковският ас Красимир Анев зае 22-а позиция в преследването на 12.5 км в словенския зимен център Поклюка. Анев направи две грешки на огневия рубеж – във втората и четвъртата стрелба, като съумя да финишира на 2:23.2 мин. зад победителя Симон Шемп от Германия. Интересното е, че ако бе поразил само една мишена повече, националът със сигурност влизаше сред първите 15 състезатели.
Все пак почетният гражданин на Самоков може да е доволен от представянето си, тъй като успя да се придвижи с няколко позиции – до 29-о място, в подреждането за Световната купа.
Другият роден представител в надпреварата Владимир Илиев направи отличен старт, като след първата чиста стрелба преодоля над десет съперници, но трите пропуска до края го отпратиха на 3:29.3 мин. от първото място и той пресече финалната линия едва 37-и.
Втори и трети в Словения останаха французинът Мартен Фуркад и руснакът Антон Шипулин. Лидер в генералното класиране за СК остава Фуркад с 348 точки, пред Оле Ейнар Бьорндален от Норвегия с 289 и Шемп с 278. Анев е 29-и с актив от 96 пункта, докато Илиев е 43-и с 48 т.

Leave a Reply