Новини, Шарен свят

22 принцеси и 1 принц бяха короновани в Младежкия дом

Шест грациозни момичета бяха отличени с най-високата награда на състоялия се на 17 май в Младежкия дом конкурс „Принц и Принцеса на Самоков 2016”.
С титла „Гран при” бяха удостоени Виктория Цветанова /5 г./, Иванина Мадолева /5 г./, Мелина Милева /7 г./, Дарина Жаркова /6 г./, Доника Баракова /10 г./ и Християна Стефанова /8 г./. Именно Хриси е носител на миналогодишната награда на името на нашия вестник. Сега пък призът на „Приятел” отиде при винаги усмихващата се чаровница В. Цветанова, която обеща и занапред да разпръсква чар и позитивизъм.
Общо 23 участника – 22 дами и един младеж, на възраст между 4 и 16 г., бяха допуснати до финалния тур на провеждащия се вече за четвърта поредна година конкурс. Младите хора дефилираха със спортни и елегантни облекла, а в един от туровете имаха за задача да покажат свой талант чрез рецитал на стихове, изпълнения на песни или танци. Два часа сцената блестеше не само и не толкова от оригиналните облекла на децата, а и от техните широки усмивки и неподправено емоционално поведение.
Принцеси на града ни станаха Божидара Брейчева /4 г./, Адония Райчева /6 г./, Янислава Ангелова /7 г./ и Антония Джоргова /9 г./. Единственото момче – Теодор Стоянов, прояви чар и талант и бе коронован за „Принц на Самоков”.
Всички участници в красивата надпревара получиха награди от журито, което бе в състав: Георгина Георгиева – директор на организиращата конкурса арт компания „Нови звезди”, Златка Иванова – бизнесдама, Латинка Щъркелова – директор на Младежкия дом, Красимир Шукейн – баща на миналогодишната победителка Виктория и представителя на медията ни Делян Василев. Бяха раздадени ленти за най-красива усмивка, най-красив тоалет, „Мис Фотогеничност”, за елегантност, съвършенство…
Най-много отличия – цели три, получи 14-годишната Елена Несторова, занесла у дома титлите на името на Младежкия дом, „Тийн принцеса” и „Мис талант”. Наградата на детското жури /в което участваха бившите победителки-самоковки Виктория Кленова и Виктория Шукейн и софиянката Елизабет-Амитис Абдулджалил/ отиде при най-малката участничка – 4-годишната Божидара Брейчева. Габриела Стоянова /9 г./ пък получи приза на организаторите.
„Това не е конкурс за красота. Ние се стараем да подпомогнем младите хора в страната да развият у себе си трудолюбие, отговорност, мотивация, патриотизъм, желание за развитие. Учим ги, че всичко се постига с много труд и сме уверени, че те ще израснат като достойни хора, въпреки бездуховното време, в което живеем”, заяви Г. Георгиева.
Победителите в конкурса получиха корони, ленти и подаръци от арт компания „Нови звезди”. Те придобиха и правото да се явят на националния финал „Принц и принцеса на България”, който ще се проведе от 2 до 5 юни в черноморския курорт Албена. За националния етап се класира и 12-годишната Стефани Богданова, спечелила титлата “Мис Тийн” с ефектен модерен танц.
Водеща на самоковската вечер бе Петя Данданова, президент на „Нови звезди”.
Докато журито имаше нелеката задача да разпредели най-прецизно наградите, домакините се бяха погрижили за програма. Да забавляват родители, баби и дядовци, близки, приятели и други зрители, на сцената се изредиха зумба групата на Яна Василева, певицата Силвана Борисова, бийтбоксърът Николай Иванов, групата за спортни танци „Съншайн” с ръководител Невена Чупетловска към дома и Пламен и Дани с техните скечове и песен за България.
Самият конкурс също завърши вълнуващо – с общото изпълнение на младите миски и единствения мистър на вечната песен на Емил Димитров „Моя страна, моя България”.

Leave a Reply