Новини, Шарен свят

25 март – 25 април: месец за пролетно почистване

От Общината обявиха месец за пролетно почистване за периода от 25 март до 25 април. Стремежът е да се посрещнат Великден – 28 април, и майските празници с почистени улици и тротоари, обществени площи, дворове и пространства между жилищните блокове.
Кметът Владимир Георгиев е утвърдил и специална програма за пролетното почистване. Отправя се призив към собствениците и ползвателите на предприятия и търговски обекти да почистят своите райони и прилежащите площи. Гражданите са призовани да се включат също активно в кампанията.
Ще бъдат почистени от работници на Общината обществени и зелените площи, входно-изходните артерии на града и пешеходните зони. В училищата пък ще се организират екодни в периода от 8 до 15 април.
От Общината обещават през пролетта, след почистването и съобразно със строително-ремонтните работи, да се измият и всички улици в града.
Предвижда се да се почистят и локалните „диви” сметища.
Подобни акции ще се проведат и в Боровец, и в селата от района.
Под ръководството и със съдействието и подкрепата на Общинското лесничейство от 1 до 7 април – по време на традиционната Седмица на гората, ще се извърши и пролетно залесяване.
От самоковската администрация заявиха, че ще бъде осигуряван транспорт за извозване на събраните отпадъци. Заявки могат да се подават на тел. 0886 72 72 96, Елена Васова.

Leave a Reply