28 деца участваха в първия лагер по художествена гимнастика в Самоков

Общо 28 деца участваха в първия по рода си лагер по художествена гимнастика в Самоков от 17 до 23 юни. Малките грации се подготвяха в зала „Самоков” и в близкия парк „Крайискърец” за клубния изпит за придобиване на начална степен на спортно-техническите нива в художествената гимнастика. Младите спортисти се справиха безпроблемно с покриването на изискванията и заслужиха дипломи, като предстои наесен да се явят пред изпитна комисия и от федерацията.
По време на сегашния лагер не липсваха и занимателни игри, чрез които децата съчетаха полезното с приятното. Целта на лагера бе малчуганите да придобият необходимите умения и увереност, за да се развиват в този красив спорт, който от край време носи много положителни емоции на сънародниците ни.
„Децата се справиха много добре с различните предизвикателства и съм доволна от представянето им”, заяви младата треньорка Джорджия Попова, която получи подкрепата и на родителите. Тя добави, че клубът непрекъснато се развива и сега в него тренират 55 деца, а голямата й мечта е след време те да станат новите „златни” момичета на България. Следващата стъпка към постигане на тази цел е състезание в Панагюрище наесен.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*