280 кг пластмасови капачки предаде СУ „Отец Паисий” за нов кувьоз за бебета в Чирпан

СУ „Отец Паисий” бе един от пунктовете за събиране на пластмасови капачки в общините Самоков и Дупница във връзка с националната кампания „Капачки за бъдеще”. Само за няколко месеца местните благотворители са събрали 280 кг. Организаторите на акцията на местна почва изразиха задоволството си от натрупаното количество и заявиха, че кампанията продължава. Целта в крайна сметка е да се закупи нов кувьоз за бебета за болницата в Чирпан, която в момента не разполага с това толкова необходимо съоръжение.
„Именно за тази цел – да дарява живот, е създадена фондация „Капачки за бъдеще”. Болницата в Червен бряг вече бе снабдена с нов кувьоз, а сега се надяваме да помогнем и на жителите на Чирпан, тъй като тамошният кувьоз е от далечната 1976 г. и в момента не работи. Благодарим на всички хора – ученици, учители, родители, приятели, познати и непознати, включили се в каузата, която дава живот”, заявиха от СУ „Отец Паисий”.
Сред най-големите дарители на пластмасови капачки в региона са Професионалната гимназия по туризъм, училищата „Христо Максимов”, „Константин Фотинов”, „Васил Левски” /Ярлово/, „Св. Паисий Хилендарски” /Дупница/, детските градини „Звънче”, „Осми март”, „Дружба” /Бобов дол/, кметствата в Дупница и Клисура, както и базираната в съседната община голяма фармацевтична фирма „Актавис”.
Организаторите от „Отец Паисий” подчертават, че кампанията продължава и всеки дарител е добре дошъл. Нека се замислим следващия път, когато изхвърляме бутилка безалкохолно, минерална вода или бира, дали да не запазим пластмасовата капачка – нито се изискват усилия, нито място или време. Нужно е само желание! Бутилката пък, защо не, може да намери своето място в контейнер за разделно събиране на боклуци.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*