Новини, Шарен свят

30 заявления за саниране на сгради по ОП “Региони в растеж” са подадени в Общината

При голям интерес протича в Общината приемът на документи по ОП „Региони в растеж” – „Енергийна ефективност в периферните райони”. До 22 февруари са подадени 30 заявления от регистрирани сдружения за етажна собственост и са подписани вече 9 договора между Общината и сдружения на собственици на многофамилни и еднофамилни жилищни сгради за участие в програмата, уточни главен експерт Ели Кашинова.
Крайният срок за кандидатстване по програмата е 29 февруари т. г. включително.
От общинската администрация поясниха, че междувременно е завършило обследването на сградите на кандидатите по националната програма за енергийна ефективност на големи жилищни блокове. Общо 10 сдружения /от блокове 3, 8, 16, 19, 23, 26, 40 и 41 в кв. Самоково” и от блоковете „Слатина” и „Македония”/ вече са подписали договори с Българската банка за развитие. Предстои да бъде обявена процедура за обществена поръчка за инженеринг – за изпълнител на строително-монтажните дейности.
Още 7 сдружения от 7 блока кандидатстват по тази програма. Във връзка с това предстои да се обяви процедура за обществена поръчка за обследване за енергийна ефективност и техническа характеристика на сградите.

Евгения Попова

Leave a Reply