3089 жители на общината искат референдум за АЕЦ “Белене”

В националната подписка на инициативния комитет с искане за провеждане на референдум дали да се изгражда атомна електроцентрала в Белене 3089 граждани на Самоковска община участваха и сложиха своя подпис.
Те отговаряха с „да” на въпроса: „Да се развива ли ядрената енергетика в България чрез изграждането на атомна централа на площадката в Белене?”
Ако подписите в цялата страна са общо 500 хиляди, по закон референдум трябва да се проведе.
Значителна част от подписите бяха събрани в понеделник, на 16 юли, когато граждани изразяваха мнението си на три места в града ни – в пазара, на Ларгото и в кв. “Самоково”.
Както е известно, управляващите решиха да не се строи планираната нова атомна електроцентрала край Дунав, а поръчаният вече реактор да се монтира евентуално в Козлодуй. Против това становище са социалистите и други партии и неправителствени организации.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Геров

    Моля коментиращите да се запознаят с човешките задължения на следния сайт:
    .http://www.dadalos-iizdvv.org/Menschenrechte/grundkurs_mr2/Weltethos/dokum_2.htm и най-вече с текста на член 4.”Всички хора, надарени с разум и съвест, трябва да поемат отговорност спрямо всеки и всичко, семейства и общности, раси, нации и религии в духа на солидарността.“ Носите отговорност за безсъвестните самоковци.

+ Leave a Comment

*