Новини, Образование

313 души искат да се обучават

До 30 септември се приемат молби за обучение по схемата “Аз мога повече”. В Бюрото по труда могат да кандидатстват желаещи да се обучават за професионална квалификация или за т. нар. ключова компетентност.
Както уточниха от бюрото, до 27 септември са подадени общо 313 молби. От тях 121 са за професионална квалификация – предимно за бизнес услуги, вътрешни и международни превози на пътници и товари, фризьорство и екскурзионно обслужване. Общо 192 от молбите са за получаване на ключова компетентност. От тези молби 151 са за езиково обучение с предпочитание на английски език и 41 – за усвояване на дигитална компетентност.
Заявленията се оценяват периодично и кандидатстващите се уведомяват веднага за резултата, заявиха от бюрото. Обикновено в петдневен срок кандидатите получават уведомителните писма. До един месец от получаването им пък те трябва да се свържат с обучаваща лицензирана организация. След отговор от организацията и насрочване на дата за начало на обучението кандидатите получават и съответните ваучери.

Leave a Reply