Крими, Новини

32-годишен подал фалшив сигнал за открадната кола

Криминално проявеният и осъждан жител на Самоков Н. Н. /32 г./ е санкциониран за подаване на неверен сигнал за противозаконно отнет лек автомобил – „Фолксваген Пасат”.
Сигналът постъпил в РУП-Самоков на 6 януари следобед. Мъжът обяснил, че оставил за кратко колата на паркинг в града, а когато се върнал, до автомобила стоели няколко негови познати. По думите му единият от тях го заплашил, че ако не си получи дадените назаем пари, ще му отнеме самия автомобил, след което изпълнил заканата си и потеглил с „Пасат“-а.
Не след дълго полицейските служители установили, че издирваната кола се движи от Марица към Самоков.
Посоченият като извършител на противозаконното отнемане водач В. С. /40 г./, също криминално проявен, бил доведен в Районното управление. След разпит било изяснено, че преди известно време двамата мъже направили бартер, разменяйки помежду си „Фолксваген Пасат“ и „Опел Астра“. След това 40-годишният мъж от Марица трябвало да доплати 200 лв., което до момента все още не бил сторил. В понеделник търпението на Н. Н. се изчерпало, той набързо скалъпил историята за откраднатата кола, недвусмислено посочвайки за извършител В. С.
След като истината излязла наяве, на подателя на заблуждаващия сигнал е съставен акт по Закона за тел. 112. По случая е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под наблюдението на Районната прокуратура в Самоков.

Leave a Reply