Зимни спортове, Новини, Спорт

33-о място за Зографски в Италия

Владимир Зографски преодоля квалификациите и остана в подножието на осигуряващите точки за Световната купа места и в двата старта във Вал ди Фиеме, Италия, на 11 и 12 януари.
Самоковецът бе по-близо до топ 30 в първото състезание, когато завърши 33-и. Тогава Влади престоя във въздуха 96 метра – повече от няколко участници във втория кръг. Проблемът на нашия съгражданин обаче дойде от по-слабите оценки за стил, които го оставиха извън зоната на точките.
Ден по-късно Зографски остана 42-и с опит от 92.5 м и не успя да добави нов актив към спечелените до момента 5 точки в стартовете за Световната купа.
Безпрецедентно първите четири места в двете надпревари в Италия бяха заети от едни и същи скачачи. Двукратен победител стана германецът Карл Гайгер, следван от австриеца Щефан Крафт и поляците Давид Кубацки и Камил Стох.
Благодарение на добрите си резултати в италианските Алпи Гайгер и Крафт се изкачиха до първото и второто място в класирането за Световната купа, като изпревариха японеца Рьою Кобаяши, който остана трети.

Leave a Reply