Зимни спортове, Новини, Спорт

350 деца се научиха да карат ски

На писта „Иглика” в Боровец на 23 март се състоя финалното състезание по програмата „Научи се да караш ски”. Проектът е на Българската федерация ски и по него през тази зима в Боровец с белия спорт са се сприятелили общо 350 ученика от началните класове на 8 училища в региона – ОУ ”Христо Максимов”, ОУ “Митрополит Авксентий Велешки”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, НУ „Станислав Доспевски”, НУ „Д-р Петър Берон” и СУ „Отец Паисий” от Самоков, ОУ „Димчо Дебелянов” от Говедарци и СОУ “Неофит Рилски” от Долна баня.
Във финалната надпревара участваха най-добрите в организираните състезания през последните три седмици 36 деца.
Двамата победители – при момчетата и момичетата – Ивайло Димитров от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и Неда Ангелова от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, бяха наградени с 4-дневна ски ваканция в Банско от 29 март до 2 април. Всички малки скиори пък, класирали се от 1-о до 6-о място, заслужиха двудневни уикенд лифт карти в Боровец и специални награди от „Мтел”.
Призьорите бяха поздравени от зам.-министъра на младежта и спорта Мая Тодорова, вицепрезидента на ски федерацията Георги Бобев, легендата Петър Попангелов и изпълнителните директори на „Бороспорт“ Георги Кочов и Василия Константинова.
Партньори на ски федерацията в начинанието са Министерството на младежта и спорта, Министерството на образованието и науката, „Мтел” и 7 ски центъра в страната, сред които и Боровец. През тази зима над 2530 деца от 6 до 12 години от страната са се включили в програмата, като с тях броят на малките скиори, участници във вече деветте издания на начинанието “Научи се да караш ски”, е надхвърлил 25 000.

Leave a Reply