36 деца и младежи сътвориха празник на скейтбординга в парк „Крайискърец”

Голям интерес предизвика вторият градски скейт шампионат, състоял се на 9 септември на скейт зоната в парк „Крайискърец”. Слънчевото и топло време също приветства ентусиастите, за да се получи един истински празник на скейтбординга. За това допринесоха също Виктория Попова и Енцо Атанасов със своите певчески изпълнения.
Общо 36 изпълнени с желание и адреналин деца и младежи изпробваха възможностите си на разнообразните съоръжения в скейтпарка. Те се стараеха да покажат колкото се може по-креативни линии и трикове, за да грабнат вниманието на главния съдия в лицето на Ивана Христова. Самата тя по-късно също демонстрира умения с борд в краката.
При най-малките момчета – до 8 г., по едно първо и трето място в дисциплините стрийт и пул си размениха Иван Ахтаподов и Антоний Антонов, а на два пъти втори завърши Камен Докузов.
Георги Чалъков показа голямо израстване от първия шампионат в началото на юни и спечели и двата старта при 11-годишните. Данаил Барански и Александър Стефанов пък завършиха на два пъти втори и трети.
В може би най-интересната надпревара – при юношите до 16 г., Михаил Минков триумфира на стрийт, изпреварвайки Симеон Чалъков и Кристиян Крумов – и тримата ученици с профил сноуборд в СУ „Никола Велчев”. Падане на М. Минков го извади от строя за следващия старт в категория пул, от което по най-добрия начин се възползва С. Чалъков, спечелил сесията. Втори бе Кр. Крумов, а в призовата тройка влезе и бордист от съседна Дупница.
В общата възрастова група при момичетата Яна Попова и Неда Пенчева си размениха по едно първо и второ място на стрийт и пул, а неизменно трета бе Виктория Попова.
Наградите на заелите призови места състезатели бяха осигурени от дългогодишните партньори на клуб „Бороборд” от верига магазини „Контрабанда”. Общинският съветник Васил Зашкев пък връчи парични премии на победителите при 16-годишните.


„Децата показаха голямо израстване в сравнение с първия шампионат през юни. В тези състезания те се мотивират допълнително, за да покажат наученото и да се докажат пред публиката”, заяви треньорът Христо Ахтаподов, главен организатор и водещ на проявата. Той заяви, че сезонът на летните борд спортове е към края си и постепенно състезателите на „Бороборд” ще се ориентират към основното си начинание – сноуборда. Хр. Ахтаподов пък вече е назначен и като преподавател по този спорт в СУ „Н. Велчев”, където има и десет млади състезатели.
Предстои в края на октомври Неда Пенчева и Симеон Чалъков, заедно със своя треньор, да вземат участие в организиран от Международната федерация по зимни спортове лагер в Ландграф, Холандия.

Делян Василев

Снимка: Пламен Лобутов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*