Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

3861 деца от община Самоков могат да карат безплатно ски в Боровец

Добрата традиция продължава – за пореден ски сезон всички 3861 момичета и момчета, които учат в Самоковска община, ще могат да карат безплатно ски и сноуборд в Боровец.
На 30 ноември кметът Владимир Георгиев подписа ново петгодишно споразумение с ръководството на фирма „Бороспорт“. След като през последните две зими ученици, спортисти и техните възпитатели имаха свободен достъп до лифтовете и влековете в първия планински курорт на Балканите, сега новият документ затвърждава тази практика.
Всички възпитаници на 14-те училища в Самоков и селата от региона на възраст от 7 до 18 г. могат да получат безплатни карти за съоръженията в курорта за периода от 15 декември до 15 април. Както и през изминалите два сезона, картите ще важат за ваканциите до края на април и за по една седмица през зимните месеци. Споразумението е в сила и за деветте спортни клуба в общината по ски алпийски дисциплини, сноуборд, ски бягане и биатлон, които са получавали свободен достъп до лифтове и влекове през последните 10 години.
„Искаме децата от Самоков и региона да спортуват и да почувстват Рила като свой дом. Тази инициатива е част от програмата ни за развитие на белите спортове сред учениците. Предоставяме картите с надеждата да се появят новите шампиони – достойни наследници на Петър Попангелов – старши и младши. Със споразумението на практика осигуряваме свободен достъп до пистите на всички момчета и момичета от региона, тъй като децата под 7 години ползват съоръженията на Боровец безплатно”, каза Росица Стойкова, мениджър „Маркетинг и комуникации” на „Бороспорт”.
Картите ще се получават на касите на седалковия лифт „Мартинови бараки“ по предварително изготвен от училищата и от спортните клубове списък. За да се ползват съоръженията трябва да се представи и декларация от родителите. Момчетата и момичетата под 14 г. пък няма да имат право на нощно каране без придружител.
През миналия зимен сезон от възможността да карат безплатно ски и сноуборд в Боровец са се възползвали повече от 500 ученици, които са получили 2000 карти. През предишния сезон 2015-2016 пък възползвалите се от улеснението деца и младежи са били 440, а издадените карти – 1800. Всяка година спортните клубове от общината получават 200 безплатни карти за съоръженията, с което стойността на безплатно предоставените от „Бороспорт” карти надхвърля 200 хил. лв.

Станислава Попова

Leave a Reply