Други, Новини, Спорт

4 медала за самоковската гимнастика от силен турнир в Словакия

Синтия-Мари Ангелова, Ангел Казаков, Анита Гаврилова

Три златни и един сребърен медал спечелиха състезателите от клуб „Самоков” на 16-ия Международен турнир „Словакия Оупън”, провел се навръх Великден, между 10 и 12 април, в Нове Замки.
За сефте в досегашната история на клуба най-много отличия бяха спечелени от представител на силния пол. Хасковлията Ангел Казаков, който от този сезон тренира, учи и живее в Самоков, се отличи с хеттрик от златни отличия. Ангел триумфира в индивидуалното състезания за младежи между 15 и 17 г., в двойка с Анита Гаврилова и в тройка с Анита и Синтия-Мари Ангелова. Другата наша тройка в категорията – Мария Генова, София Вададжийска и Светлина Велинова се класира на 5-о място.
„Сребърната радост” в лагера ни дойде от представянето на Синтия-Мари в индивидуалната надпревара при девойките /15-17 г/, която превъзмогна болката от контузеното си коляно и се пребори за второто място. Поради грешка в съчетанието си А. Гаврилова остана на 7-а позиция, като по този начин класирането на двете ни грации от международния турнир в Чехия отпреди месец се повтори, но този път медала стана притежание за Синтия.
Нетипична за способностите й грешка допусна и Надя Паунова при жените. Въпреки това талантливата състезателка се нареди на 8-а позиция, като изпревари другите българки в подреждането.
Групата ни в категорията за момичета 12-14 г., съставена от Драгомира Христова, Камелия Петрова, Лидия Ангелова, Магдалена Драганова и Стела Йорданова, се класира на призовото 5-о място. Най-добре в индивидуалната надпревара в тази категория се представи Л. Ангелова, като журито оцени нейното съчетание като седмото най-добро.
При 9-11-годишните най-добро бе представянето на Лина Гаврилова /7-о място/ и Никол Драганова /10-о място/. „Макар някои от най-малките ни грации, като например Джована Ангелкова и Иванина Вукадинова, да са в клуба отскоро, те стоят много добре по време на съчетанията, имат самочувствие, но трябва да изчистят някои грешки в играта си”, коментираха от щаба на клуба. Те поздравиха и Весела Вукова, която въпреки получената наскоро контузия, се е състезавала в тройка при 12-14-годишните.
Неотлъчно до самоковските спортисти в Словакия бе треньорката Дияна Борисова, а другия треньор в клуба – Калоян Калоянов, бе заангажиран със съдийството на турнира.
Следващото изпитание пред нашите момичета и момчета е 19-ото държавно първенство в Боровец /хотел „Самоков”/ от 24 до 26 април. Седмица по-късно пак там за седми път Община Самоков ще бъде домакин на традиционно силния турнир за Световната купа за мъже и жени и на международния турнир за подрастващи.

Leave a Reply