Други, Новини, Спорт

4 титли и бронз за “Соколец” от надпреварата за купа “Вършец”

Поредният голям успех за самоковското ориентиране дойде от откритото първенство на Северозападна България, което тази година се проведе на 17 и 18 октомври в района на Клисурския манастир край Вършец. Хубавото време продължи докато прехвърлим Петрохан, а северните склонове на Стара планина ни изненадаха с непрогледна мъгла и ледени дъждове. Това направи есенната гора изключително хлъзгава и опасна за придвижване и заставайки на старт взаимно се успокоявахме, че когато е трудно, е трудно за всички.
Отново обаче се оказа, че самоковци „държим“ на студ и лошо време и след двудневна изтощителна надпревара завоювахме 4 златни и 1 бронзов медал. Първото място в своите групи спечелиха Даниела Жаркова, Иван Николов (М 16), Христо Манов (М 35) и Георги Чешмеджиев (М 70), а трето – Христо Николов (М 12). В отборното класиране това ни отреди второто място, само с 1 точка по-малко от победителите. „Медалите лекуват всички травми“ – се усмихвахме по пътя на връщане и бързо забравихме за болежки, синини и рани – резултат от многобройните падания.
Бързата равносметка в края на сезона показва, че от началото на 2015 г. ние, състезателите на клуб „Соколец“, сме спечелили 17 златни, 20 сребърни и 10 бронзови медала, 27 от които са титли от държавни първенства и международни състезания – повече от отлично представяне и най-категорично доказателство за качеството на самоковската школа в ориентирането.

Христо Манов
Снимка: авторът

Leave a Reply