4 титли и общо 6 медала за „Рилски скиор” от първия зимен старт за купа „Узана” край Габрово

Шест медала – 4 златни и по един сребърен и бронзов, спечелиха състезателите на клуб „Рилски скиор” от първото зимно състезание за сезона – масовият старт в класически стил за купа „Узана”, състоял се на 12 януари в едноименния курортен комплекс в Стара планина, край Габрово.
Носителите на поощрителни награди от класацията за спортист на годината в Самоков Александър Огнянов и Дани Чолаков спечелиха състезанията за юноши и момчета старша възраст, като им се наложи да пробягат съответно 10 и 5 км по трасето край географския център на България. Със златни медали от надпреварите за момичета до 14 г. и момчета до 12 г. се окичиха още Даниела Йорданова и Илиян Тодоров. Марио Матиканов остана в подножието на първото място, като завърши втори при юношите младша възраст /до 16 г., 7.5 км/, а трето време в бягането на 10 км при мъжете даде Божидар Димитров.
Трасето на надпреварата за купа „Узана” е разположено на повече от 1200 метра средна надморска височина. Това бе и първия старт за сезона в ски бягането, тъй като поради липса на сняг отпадна състезанието за купа „Първи сняг”, която трябваше да се състои на 30 декември м. г. на Витоша. Сега на треньорите на „Рилски скиор” Лиляна Кръстева и Елена Дойнова, на председателя на клуба Георги Митев и на техни сподвижници се пада отговорността да организират следващото състезание по ски бягане от календара на федерацията – за купа „Самоков”, което трябва да се състои на писта „Бистрица” в Боровец на 31 януари.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*