Новини, Образование

4 ученика от самоковското училище “Европа” – със сертификати от Кеймбридж

Четирима ученика на Училища “Европа” – Самоков: Десислава Петрова Веселинова, Мария Петрова Каназирова, Христо Петров Хентов и Марина Боянова Веселинова, получиха тържествено своите сертификати от престижния университет в Кеймбридж за ниво на владеене на английски език.
На церемония в гранд хотел „София” в столицата 115 ученика от Училища „Европа” – регион София, получиха сертификатите на Кеймбридж от юнската изпитна сесия. В този ден общо 550 ученика от 52-те учебни бази на „Европа” – най-старата чуждоезикова верига в България, станаха част от голямото семейство на Кеймбридж. С високата успеваемост на изпитите – 83 на сто – възпитаниците на Училища “Европа” се нареждат сред най-успешните и най-младите кандидати на континента – притежатели на сертификатите с почти 100-годишна изпитна биография.
Да споделят радостта и гордостта си присъстваха много родители, преподаватели, директорите на учебните бази, както и мениджърският екип начело с управителя на веригата Училища “Европа” нашият съгражданин Георги Христов.
В поздравлението си Боян Савчев, управител на изпитния център на Кеймбридж ЕSOL, благодари на преподавателския и методическия екип, поздрави учениците и техните семейства и пожела пълноценно да използват за реализация този чудесен старт.
Качеството на обучение в Училища “Европа” бе оценено от престижния университет в Кеймбридж и това лято веригата получи привилегията да бъде изпитен център за авторитетните европейски сертификати. Първата сесия на Училища “Европа” като самостоятелен изпитен център ще бъде през декември т. г.
Снежана Ивайлова
директор на училища „Европа” – Самоков

Leave a Reply