Новини, Туризъм

4 юли – Ден на приключенията и лифт билети на половин цена в Боровец

В събота, на 4 юли, Боровец кани всички любители на планината и активния начин на живот да отпразнуват заедно така очаквания летен сезон.
Специално за празника двупосочните билети за лифтовете за възрастни и за деца ще бъдат на половин цена. 
Входът за любимия на малки и големи въжен град “Бороландия” ще бъде безплатен с предварително записване в информационния център на курорта – Адвенчър Център Бороспорт в хотел „Рила“. Малчуганите ще могат да се включат и в забавните игри на открито, които ще започнат в 10 ч. и в 16 ч.
За любителите на планинското колоездене два открити урока ще дадат професионалните карачи от Pro Team Samokov. Сутринта стартира карането по семейното трасе на парка, подходящо за всички нива и възрасти, а следобед предстои и по-екстремно спускане, съпроводено с ценни съвети към младите състезатели.
Организаторите обещават и йога класове на открито, състезания по стрелба с лък, както и други приключения сред вековната борова гора и лековития планински въздух.
Хотелите в курорта са приготвили за гостите и страхотни изненади. През деня всеки посетител ще може да участва в томбола за 5 сезонни летни и 5 сезонни зимни карти. С много други награди ще зарадват посетителите хотелските комплекси “Рила”, “Янакиев”, “Ела”, “Лион” и “Самоков”.
Истинска атракция ще бъде и изложението на ретро и електрически автомобили, част от рали “Сердика”.
Празничният ден ще бъде съпътстван от ДиДжей парти на открито в хитовия бар “The Terrace Lounge” в хотел „Рила“.
Както е известно, Боровец отвори врати за летния сезон на 20 юни при засилени мерки за почистване, хигиена и спазване на социална дистанция. На ключови места в курорта са поставени дезинфектанти, наложени са строги ограничения за максималния брой посетители на лифтовете, всички съоръжения се дезинфекцират, а персоналът се инструктира редовно за работа в условията на пандемия. Това са някои от мерките – част от програмата “Бъдете здрави, бъдете активни с „Бороспорт”, които курортът е предприел, за да осигури безопасността и спокойствието на всички гости и служители.
Хотелите през лятото пък посрещат любителите на Рила с ексклузивни цени с много включени екстри, разнообразни приятни приключенски, здравословни, кулинарни и арт изненади през почивните дни, както и със специални предложения за по-дълъг престой.

Leave a Reply