Култура, Новини

41 снимки дават „Надежда през обектива” в сладкарница „Вероника”

И Радослав Каймаканов участва във фотоизложбата

Пътуващата фотоизложба „Надежда през обектива” акостира в Самоков, в кафе-сладкарница „Вероника” /в новата бизнес сграда до Общината/ на 17 май. Тук са подредени 41 снимки. Всеки желаещ може да избере любим фотос и да го поръча, като организаторите ще му изпратят снимката в най-кратки срокове. Цената на една творба е 30 лв. При откриването бяха продадени 7 бройки. Събраните средства ще бъдат дарени на Дневния център за деца с увреждания „Дъга” в Панагюрище. За хората пък, които искат да дарят пари, но нямат възможността да си закупят снимка, е сложена и специална кутия за дарения.
В изложбата участва и самоковският фотограф Радослав Каймаканов. Деветокласникът от СУ „Никола Велчев” се представя с есенен фотос на петгодишния Християн Иванов, направен в Туристическата градина.
„Надежда през обектива” бе страхотна възможност за среща и сблъсък на различното виждане, което притежава всеки творец-фотограф. В изложбата може да видите творби на хора с дългогодишен опит във фотографията, както и на прохождащи таланти или просто на любители с интерес в тази област”, заяви Р. Каймаканов.
Любителите на този вид изкуство могат да се насладят на актова, макро, пейзажна, портретна и стрийт фотография.
Самоков е последният град, в който „Надеждата…” намира пристан. Преди нашия град домакини са били София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Панагюрище. Изложбата ще остане тук до 27 май.

Leave a Reply