Други, Новини, Спорт

5 медала за самоковки на държавното по аеробика

Синтия-Мари Ангелова, Емилия Будинова и Анита Гаврилова

С един златен, три сребърни и един бронзов медал завършиха 28-ото държавно първенство в Боровец в началото на май състезателките по спортна аеробика на клуб “Самоков”.
При 15-17-годишните Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и София Вададжийска, заедно с Емилия Будинова и Мари Босилина от “Левски Йова” /Сф/, стигнаха до титлата със завладяваща и трудна композиция, впечатлила жури, състезатели и публика.
Триото Ангелова – Гаврилова – Будинова след безупречно изиграно съчетание в първия състезателен ден и най-висока оценка за трудност окупира лидерската позиция при тройките. На финала обаче съдиите пренаредиха тройките и поставиха формацията на домакините на второ място с 0,1 десета след екипа на “Мега спорт” /Хасково/.
Сребърен комплект медали спечели и триото /12-14 г./ в състав: Камелия Петрова, Мария Генова и Светлана Ваклинова от Кюстендил.
Надя Паунова, която за първа година се състезава в категорията на жените, зае призовото 3-о място с наситено с трудни елементи съчетание. В най-малката категория пък – деца 7-8 години, Никол Драганова заслужи сребърен медал след отлично изиграване на задължителното съчетание с волни елементи.
В края на седмицата в Боровец ще се проведат кръг от състезанията за Световната купа за мъже и жени и международен турнир за деца, юноши и девойки по спортна аеробика. В националната гарнитура, която ще представи България, влизат всички самоковски гимнастички, финиширали на държавното първенство до 6-о място.

Leave a Reply