Новини, Спорт, Футбол

5 победи от 5 мача за младите футболисти от Самоков и Говедарци

Пълен актив от точки спечелиха младите футболисти от трите футболни школи на територията на община Самоков.
В първенството на децата в Софийска област „Рилски спортист-2011” разгроми със 7:0 „Звездец” при гостуването си в Горна Малина на 30 септември. Така нашите момчета излязоха начело в класирането с пълен актив от 6 т. от два мача след още по-категоричната победата на старта срещу „Пирдоп” с 14:0. Трети в класирането върви тимът на „Рилец” /Говедарци/. След загубата с 0:3 при гостуването си на „Балкан” в Ботевград в първия кръг, сега децата от най-голямото село в общината спечелиха със 7:2 домакинството си на „Ботев” /Ихтиман/.
При юношите младша възраст „Рилски спортист-Самоков” /школата на Димчо Маринов/ надделя много трудно с 4:3 у дома над „Ботев” /Ихтиман/. Голмайсторите за нашия състав са Георги Смрикаров, Мартин Джимбов, Теодор Тотев и Николай Попов. Успех постигна и отборът на „Рилски спортист-2011” – 4:0 над „Германея” в Сапарева баня, с попадения на Георги Даганов, Александър Калайджиев и Янко Иванов, а домакините си отбелязаха и един автогол. След загубите на двата състава в първия кръг, сега те са съседи в класирането и делят третото място с още 3 тима.
При най-малките – родени след 2007 г., децата от школата на Димчо Маринов „Рилски спортист-Самоков” удариха с 2:1 „Марек” /Дупница/ и макар и с мач по-малко излязоха на второ място в класирането по „Футбол 7” в зона Кюстендил с пълен актив от 6 т. Головете за самоковци бяха дело на Васил Каймаканов и Мартин Драганов.

Leave a Reply