Зимни спортове, Новини, Спорт

50 скиори се включиха в открития урок по ски на Петър Попангелов

50 гости на Боровец на възраст от 5 до 65 години взеха участие в първия за сезона открит урок на легендата на българските ски Петър Попангелов. Любителите караха гигантски слалом, нареден на писта „Ястребец 3“ от бившия треньор на националния отбор на България по ски и изпълнителен директор на „Бороспорт“ Георги Кочов. Повечето от тях получиха съвети как да подобрят стила си и как да бъдат по-бързи между вратите. Всички участници се снимаха с най-успешния скиор в историята на България и си тръгнаха с дипломи с автографи.
– Поздравявам ви за инициативата и за това, че ни давате шанс да се срещнем с големия Петър Попангелов – каза един от участниците в открития урок Борислав Борисов. – Удоволствието да караш между врати е голямо, надявам се да се видим на следващия открит урок.
Инициативата се провежда всяка втора събота на месеца на писта „Ястребец 3“ в курорта. Така приятелите на ските могат да видят как кара самоковецът Петър Попангелов – единственият българин с победа в стартовете за Световната купа в алпийските ски, да се снимат с него и да получат автограф.
Следващият открит урок ще се проведе на 24 февруари, от 10:00 до 12:30 часа, на писта „Ястребец 3“, а Петър Попангелов ще бъде на разположение на скиорите от 10:00 до 11:00 часа.

Leave a Reply