50 ст. за половин час в „Синя зона”, в пазара – 15 мин. безплатно паркиране

Ще плащаме 50 стотинки в „Синя зона”, ако паркираме колата си там за половин час. Общинските съветници допълниха на 19 декември Наредбата за обществения ред с това изискване. Досега половинчасов престой в „Синя зона” не бе предвиден. Ще се допуска вече и безплатно паркиране на улиците и паркингите специално в обхвата на пазара, но само за срок до 15 минути.
„За” решението гласуваха 17 съветници, против бяха 2, а 5 души се въздържаха.
„Съставянето на акт за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата или настоящата наредба не поглъща възможността за блокиране на автомобила с техническо средство „скоба” и обратно”, се посочва още в решението на общинарите.
До самото решение не се стигна лесно. Съветникът Александър Кроснев предложи 30-минутният престой на кола в пазара да е безплатен, но не срещна одобрението на повечето си колеги. Ирена Гелова пък бе на мнение, че безплатният половин час трябва да се отнася за цялата „синя зона” /не само в пазара/, но това предложение бе подкрепено само от петима общинари.
При разискванията преди гласуването д-р Димитър Панев изрази мнение, че „синята зона” трябва да обхваща само общинските паркинги. Според Васил Зашкев пък регламентът за „Синя зона” е бил приет без обсъждане с КАТ и гражданите, но кметът Владимир Георгиев оспори с аргументи твърдението.
На разискванията присъстваха и търговци от пазара, които изразиха негативно отношение към приетото решение и дори заявиха, че може да се стигне по този въпрос и до съд.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*