Новини, Шарен свят

500 души средно на ден от цял свят ни четат в интернет

Обновеният интернет сайт на “Приятел” – www.vestnikpriatel.com, става все по-популярен. Средно на ден посетителите са над 500 от различни краища на света, а рекордът е 750 души.
В Деня на влюбените например – 14 февруари, 538 души са посетили страницата ни, а общите посещения са 590. Импресиите /презареждания на отделните новини/ са 1438, което означава, че средно един човек е прочел 3 статии. Общо 21 души са били едновременно в сайта.
През седмицата от 13 до 19 февруари страницата ни е била посетена 3500 пъти.
През януари пък посещенията са малко над 13 000.
Интересното е, че посетителите са от най-различни краища на България и света. На 14 февруари имаме 80 посещения от САЩ, 14 от Белгия, 12 от Великобритания. Четат ни още и от Холандия, Германия, Русия, Испания, Италия, Израел, Гърция, Турция, Кипър, дори от Венецуела, Южна Корея и др.
В посещенията по градове през този ден начело на класацията са Самоков и София, следвани от Стара Загора, Пловдив, Варна, Благоевград, Бургас, Хасково. Правят впечатление още посещенията не само от други градове в Софийска област – Елин Пелин, Костенец, но и от гр. Раковски, Троян, от пловдивските села Кадиево, Дулово, Цалапица, Скутаре и др.
Интересни местонахождения имат и хората, които влизат в сайта ни от чужбина – Барселона, Мадрид, Париж, Брюксел, Амстердам, Ню Йорк, Чикаго, Рим, Тел Авив, Сеул. Има и по-неизвестни населени места, като Каврилия /Италия/, Оутукумпу /Финландия/, Дорнбирн /Австрия/ и др.
Сайтът на “Приятел” бе обновен и модернизиран през септември 2011 г. от двамата млади специалисти Явор Чарийски и Делян Василев, които и сега редовно го поддържат.
От обновяването на сайта досега – само за около пет месеца, имаме над 55 000 посещения и над 150 000 импресии, а максимално 47 души са били в един и същи момент в онлайн страницата на “Приятел”.

Leave a Reply