Новини, Шарен свят

54 кандидати за саниране по европейска програма

Общо 54 заявления за саниране на сгради са подадени в Общината по ОП „Региони в растеж /2014-2020 г./”. Срокът за приемане на документи изтече в края на февруари. Сега комисия от експерти от местната администрация разглежда заявленията. Сключени са договори със сдруженията на собствениците. Подготвя се и обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на енергийно обследване на сградите. След това Общината ще кандидатства пред Министерството за регионално развитие и благоустройството. Крайният срок е 31 май.
Както информираха от местната администрация, документи са подадени от собственици на жилищните блокове в района на пазара, блока срещу училище „Христо Максимов”, бл. 1 в “Самоково”, блокове в центъра и др.
Доста заявления са подадени и от името на обитатели на къщи, чиито собственици са повече от един.
По националната програма за енергийна ефективност пък са подадени 20 заявления, а Общината е сключила договори със 17 сдружения. Проведена е процедура за обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на енергийно обследване на 10 блока, чиито сдружения първи са подали документи. Предстои обявяването на обществена поръчка за инженеринг и строително-ремонтни дейности.
Обявена е междувременно и втора обществена поръчка за извършване на енергийно обследване на оставащите 7 блока, за които има сключен договор със Световната банка.

Leave a Reply