Други, Новини, Спорт

6 златни отличия от Лондон за самоковските грации

Изключителен успех постигна самоковската спортна аеробика! Гимнастичките от Самоков завоюваха цели 6 /!/ златни и един сребърен медал от силния международен турнир Heathrow International Open, състоял се от 5 до 7 септември в столицата на Великобритания Лондон.
Голям фурор направиха нашите в индивидуалното състезание при 15-17-годишните, което бе спечелено от Синтия-Мари Ангелова, като непосредствено след нея се класира друга представителка на клуб „Самоков” – Анита Гаврилова! На косъм от медалите тук остана още една самоковска надежда – Кристина Зографска, наредила се на 4-о място.
Надя Паунова, която вече се състезава при жените, също се раздаде докрай и заслужено се пребори за първото място в категорията 18+.
Още едно злато в индивидуалните съчетания /категория 12-14 г./ завоюва самоковката Симона Благоева, която тренира в Хасково.
Тоталната доминация на нашите на Албиона продължи и в груповите изпълнения. Двете тройки при 12-14-годишните /Камелия Петрова, Лидия Ангелова и Мария Генова/ и при 15-17-годишните /Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и Емилия Будинова, последната е от столичния клуб „Левски”/ грабнаха златните медали с безапелационно изиграни съчетания.
Първи завършиха и състезателите в категория групи 15-17 г. Тук най-благородния медал заслужиха Синтия-Мари, Анита и София Вададжийска, както и столичанките Ем. Будинова и Мари Босилина.
Със спечелените седем отличия представителките на нашия клуб за пореден път показаха израстването си. Треньорът в клуба и бивш световен шампион Калоян Калоянов заяви, че е много доволен от представянето на момичетата и се радва, че те показват изключително стабилна игра и представят съчетанията си със завидно самочувствие и увереност в силите си. Калоянов пък се е представил като съдия в турнира, а състезателките ни са били изведени за участията си от неговата колежка в клуба Диана Борисова.
В турнира са участвали над 170 спортисти от 10 държави – Великобритания, Белгия, Естония, Швеция, Германия, Египет и др.
Следващите прояви, в които самоковските състезателки ще вземат участие, са международният турнир в Пловдив /19-21 септември/, националният турнир в Боровец /11-12 октомври/ и турнир в Австрия /31 октомври – 2 ноември/.

Делян Василев

Синтия-Мари Ангелова

Leave a Reply