Новини, Политика

6 кандидати за кметове, 264 – за съветници, 36 – за управници на села

Общо 6 са кандидатите за кмет на общината на местните избори, които ще бъдат произведени на 27 октомври, неделя. 264 души ще се борят за доверието на гражданите, за да станат общински съветници. Желаещите пък да управляват 11-те по-големи села в района /с над 350 жители/ са 36 човека.
Кандидатите за кмет на Самоковска община са сегашният кмет Владимир Георгиев, Валентин Милушев от ГЕРБ, независимият Димитър Джелепов, представителят на Радикалдемократическата партия Димитър Слатински, Лъчезар Заркин от Съюза на свободните демократи и Николай Веселинов от Народна партия „Свобода и достойнство”.
За членове на 29-членния Общински съвет ще спорят общо 264 кандидати, т. е. като цяло 9 души ще се борят за едно място.
Регистрирани са за участие във вота в общината 15 партии и коалиции, две местни коалиции и един везависим кандидат.
БСП за България, ГЕРБ, ДПС и Български социалдемократи /АБВ и Български социалдемократи/ са записали максималния брой кандидат-съветници – по 29.
Кандидатите на ВМРО-БНД/СДС са 22, на Движение „България на гражданите” – 20, на ОБТ „Български лейбъристи” и на „Демократична България – обединение”– по 15, на „Воля” – 13, на Националния фронт за спасение на България и на Евророма – по 11, на Обединена социалдемокрация и на Радикалдемократическата партия – по 10, на Съюза на свободните демократи – 8, на Атака – 7, на „Възраждане” – 3, на Народната партия „Свобода и достойнство” – 2 и 1, както вече бе посочено, е независим, издигнат от инициативен комитет.
Ето и кандидатите за кметове на села: Бели Искър – Благовест Бичаков, Георги Терзийски и Крум Георгиев; Говедарци – Бойчо Шуманов, Лорита Христова, Росен Бързанов и Светла Ашкова; Доспей – Николай Вуков и Николай Гешев; Драгушиново – Веселин Крумов, Георги Хаджийски и Стефан Домишляров; Ковачевци – Диана Ваткова и Йорданка Бекярова; Мала църква – Билян Христов, Ивайло Петров и Павел Павлов; Марица – Атанас Йорданов и Теменужка Димитрова; Продановци – Борислав Стаменов, Георги Лобутов и Емилия Драганова; Радуил – Георги Караиванов, Лазар Арангелов, Любомир Борисов, Любомир Димитров, Петър Петров и Христо Иванов; Райово – Борислав Пейчинов, Васил Васов и Иван Иванов; Широки дол – Александър Бакрачев, Марияна Груева, Марияна Ръкльова, Михаил Терзийски и Роза Терзийска.
За първи път в местни избори номерата на партиите и коалициите – от 1 до 66, са еднакви за цялата страна. Те бяха определени чрез жребий от Централната избирателна комисия. Останалите номера в интегралната бюлетина – от 67 до 71 – на независими кандидати и местни коалиции, бяха определени от Общинската избирателна комисия в града ни.
По-долу посочваме и номерацията на партиите, коалициите, независимите кандидати и местните коалиции:

4. Атака8
8. Национален фронт за спасение на България
21. Съюз на свободните демократи
23. Движение „България на гражданите”
29. ОБТ „Български лейбъристи”  
36. „Евророма”
39. Народна партия „Свобода и достойнство”
43. ГЕРБ
48. „Възраждане”
51. „Воля”
55. ДПС
56. БСП за България
60. Обединена социалдемокрация
63. Радикалдемократическа партия
66. „Демократична България – обединение”
67. Роза Терзийска
68. Димитър Джелепов
69. Любомир Борисов
70. Български социалдемократи /Алтернатива за българското възраждане, Български социалдемократи/
71. ВМРО-БНД/СДС

Leave a Reply