Други, Новини, Спорт

60 ентусиасти в колопоход до „Цари Мали град”

В ранната утрин на 11 август група от близо 60 ентусиасти – велосипедисти потегли от площад „Захари Зограф“ за възстановената крепост „Цари мали град” над Белчин. Колопоходът бе организиран от Младежкия парламент в Самоков по случай Международният ден на младежта – 12 август.
Придружавана от полицейски екскорт, групата измина пътя до Белчин за около час и половина, като премина през Рельово. Колоната се движеше компактно и изглеждаше впечатляващо. Сред участниците имаше и малки деца, както и по-възрастни хора. Интересът бе наистина голям, дори и организаторите се учудиха колко много хора ги последваха!…
Благодарение на жеста на Община Самоков входът за крепостта бе безплатен за всички участници в похода. Екскурзоводката Ира разведе групата из самата крепост и разказа за историята на създаването й.
В ранния следобед групата пое по обратния път. За щастие всичко мина благополучно, без никакви инциденти, за което много благодарим и на служителите на РУП-Самоков.
Въпреки умората всички участници в колопохода бяха доволни!
На града ни липсват събития, които да обединяват, а това Младежкият парламент в Самоков иска да промени. След колопохода стана ясно, че хората са зажаднели за подобни инициативи. Младите казват – стига! Достатъчно са скучали и са се чудили какво да правят – енергията им трябва да се използва по най-добрия и полезен за околните начин. У младежите е силата да променят всекидневието си и да го направят интересно.

Михаил Михайлов

Leave a Reply