Новини, Образование, Шарен свят

62 домашни любимци участваха в киноложка изложба в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”

Своеобразен рекорд поставиха на традиционната киноложка изложба в понеделник, на 20 май, учениците от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Започнали на първата изложба с 10 участници, сега, на деветата поредна, се явиха 62 участници.
Организатори бяха учителките Ирена Милчева и Аделина Даганова, но както те споделиха, съдействие са оказали всички преподаватели.
Многобройна публика с нетърпение посрещна участниците в изложбата и аплодира любимците си.
Председател на журито беше д-р Владимир Топчийски, а членове – природолюбителите Емил Симитчийски и Георги Бакрачев.
Изявата бе посветена на Международния ден на биологичното разнообразие 22 май с идеята да се покажат любовта към животните и грижите на младите хора за тях.
Представени бяха кучета, котки, папагали, костенурки, рибки… Всички състезатели отговориха уверено на въпросите на председателя на журито /за породата, името, възрастта и особеностите на представяните животни/ и получиха полезни съвети от ветеринарния лекар за отглеждането и възпитанието на домашните любимци, а за награда получиха храни, специално подбрани за съответната порода животно.
Изявата бе допълнително разнообразена от ученици от третите класове с ръководители Ралица Струмина и Димитрина Василева, които, пременени в народни носии, играха хоро и ръченица, и показаха, че родните фолклорни традиции са живи.
Изложбата нямаше състезателен характер, но пролича, че всички участници са грижовни приятели на своите любимци. Всеки участник получи и специална грамота.

Евгения Попова

Leave a Reply