635 бона предвижда проектобюджетът за селата

Общинският проектобюджет за селата в района е на стойност 635 лв. От тях 270 хил. са за текущи ремонти и асфалтиране. За ремонт на сградите на кметствата, на местни здравни служби и читалища са предвидени 72 хил. лв.
Държавната субсидия за поддържане на т. нар. четвъртокласна пътна мрежа пък възлиза на 182 бона. В случая става въпрос за отсечките: Продановци – Райово, Рельово – Белчин бани – Белчин, Железница – Ковачевци – Ярлово, Гуцал – Долна баня и отклоненията от софийския път за Долни и Горни Окол.
За улеснение на хората местните налози ще се събират в кметствата на селата от кмета или кметския наместник. Съдействието на местните управници ще се търси и във връзка с дейността на малките хотели в селата и плащането на съответния туристически данък.
Общо 36 хил. лв. са планирани за провеждането на празници и събори. Предвижда се селищата с жители до 400 души да получат по 1000 лв., а по-големите – повече по формулата 2,71 лв. на жител.
Ръководството на общинската администрация планира строг контрол върху извършваните дейности по почистването на снега в населените места. Предстои да се избере фирма-доставчик за снабдяването на кметствата с канцеларски материали.
На работното съвещание за обсъждане на проектобюджета в четвъртък, на 19 януари, много кметове на села поставиха още доста конкретни въпроси, отговорите на които уточниха с директорката на дирекция “Териториално-селищно устройство” инж. Евелина Перфанова, шефа на общинското строително предприятие Ангел Главев и други специалисти.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*