66 души започват да се трудят по проект „Работа”

Общо 66 лица ще бъдат назначени по проект „Работа”, информираха на 1 октомври от Бюрото по труда.
По-голямата част – 50 души, са завършили курс и започват работа към Общината като озеленители. Договорите им са за една година, като през този период ще получават минимална заплата и осигуровки.
Останалите 16 души приключват професионалното си обучение по озеленяване и цветарство. И те ще бъдат назначени на работа към Общината при същите условия.
Междувременно е започнало приемането на документи в бюрото по програма „Старт на кариерата“. Могат да кандидатстват младежи на възраст до 29 години. Изискванията са да имат висше образование, да са регистрирани в Бюрото то труда като търсещи работа и да не притежават стаж по придобитата специалност.
Утвърдените кандидати ще работят в централни, областни и общински администрации. Безработните, които отговарят на условията, могат да кандидатства за до 3 работни места в тези администрации. Община Самоков е заявила 3 работни места по „Старт на кариерата“. По същата програма дирекция „Социално подпомагане“ е обявила 6 работни места. Документи ще се приемат до 19 октомври т. г. включително.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*