Баскетбол, Новини, Спорт

7 от играчите остават в “Рилски” и за новия сезон, селекцията продължава

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Ситуацията около селекцията на БК “Рилски спортист” започва да се разплита. Както е известно, в края на миналия сезон клубът бе напуснат от няколко от ключовите си играчи и сред привържениците на отбора витаеха съмнения, че на практика трябва да се изгражда нов състав.
Ситуацията към момента обаче не е толкова драматична, тъй като лично старши треньорът Росен Барчовски потвърди, че петима от състезателите остават в тима и за новото първенство, а от други двама се чакат само подписи по новите им контракти.
“Тези, които имат договори, са Златин Георгиев, Йордан Бозов, Върнън Тейлър, Дарин Иванов и Любомир Киров. Очакваме всеки момент да преподпишат и Станислав Ваклинов и Красимир Георгиев”, заяви специалистът.
Зл. Георгиев, капитанът Бозов и Тейлър записаха добър първи сезон с бялата фланелка, докато юношите Ваклинов, Кр. Георгиев и Киров имат вече 8 години при мъжете /Иванов е със 7/.
Барчовски допълни, че има интерес към още двама български баскетболисти, но не пожела да спомене имената им по обективни причини.
“Оглеждаме се и за чужденци, тъй като има позиции, на които няма кого да вземем от България. Легионерите миналата година бяха общо петима, не вярвам през настоящия сезон да са толкова”, допълни 53-годишният спец.

Leave a Reply