Зимни спортове, Новини, Спорт

7 самоковци ще участват в Олимпиадата в Сочи

Красимир Анев

Внушително присъствие на самоковски състезатели и треньори личи в списъка на родната делегация за предстоящите през февруари Зимни олимпийски игри в Сочи.
Веселин Цинзов /ски бягане/, Владимир Зографски /ски скок/, Красимир Анев и Мирослав Кенанов /биатлон/ представляват 25 % от групата от 16 състезатели, които ще защитават авторитета на България на големия спортен форум.
С групата тръгват и трима наставници от нашия град – Георги Фъртунов /биатлон/, Емил Зографски /ски скок/ и Йорданка Гювийска /ски бягане/.

Владимир Зографски

Почти сигурно е, че Влади Зографски или Краси Анев ще носят родния трикольор на церемонията по откриването. С тази чест първоначално е била удостоена сноубордистката Александра Жекова, но тя е отклонила поканата на председателката на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова с мотива, че иска да е максимално концентрирана за състезанието по сноуборд броени часове по-късно. Засега по-големи шансове да развява трицвета има като че ли Анев, постигнал преди дни рекордно класиране /7-о място/ в старт от надпреварата за Световната купа.

Веселин Цинзов

Мирослав Кенанов

Снимки: фейсбук

Leave a Reply