Новини, Шарен свят

80 % от рекламните табели са незаконни, ще ги премахват

Към 80 % от поставените рекламни табели и съоръжения на територията на общината са незаконни, установи проверка на служители от общинската администрация.
Много малко са фирмите, които имат договор с Общината за монтиране на рекламно съоръжение. За част от табелите е имало договори, но техните срокове били изтекли отдавна. От местната администрация уточниха, че на такива собственици ще бъдат изпратени писма с покана да преподпишат договорите си. Собствениците на реклами пък, поставени без правно основание, трябва да ги демонтират до днес, 20 юни. В противен случай съоръженията ще бъдат свалени от страна на Общината. От администрацията уточниха, че незаконни са и всички рекламни табели, поставени по електрическите стълбове.
Експерти поясниха, че всеки, който желае да рекламира дейността си, трябва да подаде заявление в Общината. Ако се прецени, че искането е законосъобразно, се издава виза. След това вече се преминава към сключване на договор.
Целта на сегашното начинание в крайна сметка е да се спре безразборното поставяне на всякакви по вид и съдържание табели, много от които заплашват сигурността на движението по улиците, а освен това загрозяват градската среда.

Leave a Reply