9 кандидати за директори на 4 училища

Тези дни се провеждат конкурсите за директори на училища в Софийска област, включително за 4 учебни заведения в нашата община.
Досегашните директори на ПГ „Константин Фотинов”, СУ „Никола Велчев” и ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци – Кирил Славов, Наташа Захариева и Виолета Субева, се пенсионират, а директорката на НУ „Д-р Петър Берон” Милка Ничева е освободена от длъжност.
Кандидати да ръководят ПГ „К. Фотинов” са директорката на ОУ „Христо Максимов” Венета Симитчийска, Илиян Войнов и учителката по математика в гимназията Светла Костова, председател на самоковската секция на Съюза на математиците.
Двама са кандидатите за ръководния пост в СУ „Никола Велчев” – преподавателката по български език и литература в училището Ваня Стойчева и спортната деятелка и журналистка Гиргина Рангочева.
Борбата за шефското място в НУ „П. Берон” пък водят три учителки – Валентина Попова, Искра Симеонова-Ангелова и Марияна Илиева /която е и председател на дружество „Рилски турист”/.
Единственият кандидат за ръководната длъжност в училището в Говедарци пък е Бойко Пейчев, бивш директор на същото учебно заведение.
Резултатите се очакват в близките дни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*