Култура, Новини

Katty dance studio показа танца като кратък път към щастието

Снимка: Пламен Лобутов

Жизнерадост в огромни дози, динамика, чувство за ритъм, красиви момичета, разнообразна музика, светлинни ефекти – всичко това, вплетено в прекрасна комбинация, представи KATTY DANCE STUDIO в годишната си продукция на 29 май в читалище-паметник „Отец Паисий”.
„Танцът е твоят глас, ритъмът на сърцето ти, въздухът в дробовете ти, ритъмът на живота ти…”, пишеше в поканите. Стотиците зрители и слушатели почувстваха това на живо в препълнения салон. Почти непрекъснатите ръкопляскания в продължение на час и половина бяха само една малка награда за труда, устрема, постоянството и таланта на момичетата от петте възрастови групи и на тяхната чаровна и неуморна ръководителка Катрин Митева.
Другата награда бяха безбройните букети накрая и многото казани и неказани слова. Да, защото можеш ли с думи да обясниш танца и разностранния ефект от него върху благодарната и съпричастна публика!…
Латиноамерикански и испански, руски и индийски, хип-хоп и модерни – изпълненията на украсената с балони сцена, гарнирани със своеобразни театрални етюди и почти акробатични „номера”, предизвикаха възторга и признанието на стотиците деца, младежи и възрастни в залата.
Евелина Драгалевска и Мария Иванова са се класирали втори на международен конкурс и са завоювали квота за участие в „Златния Орфей” през септември, завоювани са още много призови места на авторитетни прояви от възпитаници на студиото, създадени са две нови групи – за тези и много други постижения говори Катрин в началото, преди концерта. Ръководителката благодари от сърце на всички, които са й помагали, на родителите на участниците в различните групи, на своите приятели и семейството си, и, разбира се, преди всичко – на десетките момичета, сътворяващи за пореден път истински духовен празник. „Много ви обичам”, изповяда се сякаш тя и се поклони.
„Абитуриентите” на школата пък и тяхната ръководителка взаимно си пожелаха „да слушат сърцето си и да продължават да вълнуват публиката с приказките, които сътворяват”, да откриват нови светове чрез магията на танцовото изкуство. „Ние сме едно прекрасно семейство”, въкликнаха единодушно и Катрин, и момичетата.
А след лятната ваканция, от 1 октомври, живот и здраве, приказката ще продължи…

Тодор Попов

Снимка: Пламен Лобутов

Leave a Reply