Новини, Спорт, Футбол

Victory* за „Рилски” над „Ботев” /Ихт/ след дубъл на Виктор Младенов и гол на Тишо Крумов

Виктор Младенов /вляво/. Снимка: архив.

Много важен домакински успех с 3:1 над „Ботев” /Ихтиман/ постигна „Рилски спортист” в събота, 9 септември. Голям мач за самоковския състав изигра универсалният боец Виктор Младенов, който изведе тима си напред в резултата с два гола – кой от кой по-красиви, в 42-ата и 55-ата мин. Първо Младенов се възползва от късо разиграване при ъглов удар, финтира двама бранители на гостите и с прецизен удар от границата на наказателното поле матира стража им. Следващото му попадение пък спокойно може да претендира за гол на сезона. Техничарят пое топката на 30-ия метър и с мощен шут я запрати във вратата на ихтиманци, като по пътя си към мрежата топката се удари в горната греда и оформи т. нар. бразилски гол.
„Ботев” се върна в мача с попадение на Анатоли Тодоров в 76-ата мин. Малко по-късно обаче бекът Тихомир Крумов показа головия си нюх от юношеските години, когато е бил офанзивен играч в школата на гранда „Левски”, и с глава след кратко разбъркване фиксира крайния резултат – 3:1.
В следващия кръг „Рилски” отново е домакин – този път на „Пирин” /ГД/. Мачът е насрочен за събота, 16 септември, от 17 ч.

* Името Виктор произлиза от латинската дума victory – победа.

Leave a Reply